Δημοτικό Σχολείο Αστυπάλαιας


Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Αστυπάλαιας. Για να γνωρίσετε καλύτερα το σχολείο μας και να ενημερωθείτε για τις δράσεις του και τα προγράμματα που υλοποιούνται σας καλούμε να περιηγηθείτε στις θεματικές μας ενότητες.

Get Adobe Flash player

Ιστορία διδακτηρίου

  Στο χώρο που κτίστηκε το Δημοτικό Σχολείο Αστυπάλαιας κατά την Ιταλοκρατία υπήρχε ο Ιταλικός Ραδιοσταθμός ή "Tηλέγραφος" που κατά το βομβαρδισμό του 1943 γκρεμίστηκε.

  Το καλοκαίρι του 1952 ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατεδάφιση των ερειπίων του Ραδιοσταθμού και της ανέγερσης του διδακτηρίου του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Αστυπάλαιας.

  Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το 1958 από τη Σχολική Εφορεία με τις επιχορηγήσεις των Γεωργίου Μαρίνου, Πέτρου Παλατιανού, με την επιμέλεια των Σχολικών Εφόρων: Αντωνίου Κωστόπουλου, Γεωργίου Χρυσοχού, Μιχαήλ Γιανναράκη, Δημητρίου Περδίκη και Νικήτα Φραγκεσκάκη και με την επιστασία του Διευθυντή του Σχολείου Δημητρίου Χατζηαντωνίου. (Χατζαντώνη)

  Το κτίριο, πετρόχτιστο, περιελάμβανε τέσσερις αίθουσες, ένα γραφείο Δ/ντή και δασκάλων και τουαλέτες.

  Το 1994 το σχολείο από 3/θ έγινε 6/θ και ξεκίνησε, με την άοκνη προσπάθεια της Δ/ντριας Μαρούλας Αυθεντοπούλου, η κατασκευή - προσθήκη άλλων δυο αιθουσών διδασκαλίας και μιας μεγάλης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Οι κατασκευές έγιναν με χρήματα της Σχολικής Επιτροπής, της Νομαρχίας, του Δήμου Αστυπάλαιας, του ΕΦΤΑ (Εκκλησιαστικό Φιλανθρωπικό Ταμείο Αστυπάλαιας) της Εταιρείας ΦΑΓΕ και προσφορές ιδιωτών σε εργασία και υλικά.

  Σήμερα το σχολείο μας, συντηρημένο και ανακαινισμένο, έχοντας έξι αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες Πληροφορικής, Τμήματος Ένταξης, Φυσικής-καλλιτεχνικών, γραφείο Δ/ντή,  γραφείο Εκπαιδευτικών,  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, υποδομή για ΑΜΕΑ, δεν έχει να ζηλέψει κανένα σχολείο της χώρας μας (ακόμα και ιδιωτικά) σε χώρους, εξοπλισμό, δραστηριότητες και αντίθετα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα, προς μίμηση, για πολλά σχολεία.

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2023
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Η ώρα τώρα

Προσωπικές σελίδες εκπ/κων σχολείου

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δημοτικό Σχολείο Αστυπάλαιας
Πέρα Γιαλός, Αστυπάλαια
Τ.Κ. 85900
Τηλ: 2243061202
email: mail@1dim-astyp.dod.sch.gr
Copyright © 2023 Δημοτικό Σχολείο Αστυπάλαιας  Rights Reserved.