Ο Φετινός εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε κλιμα συγκίνησης και τίμης λόγω των πρόσφατων εμπόλεμων καταστάσεων.Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ και Δ τάξης μας παρουσίασαν στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας μια δραματοποίηση βασισμένη σε διηγήματα του ομώνυμου  βιβλίου ¨Ο Καιρός της Σοκολάτας¨ της Λότης Πέτροβιτσ-Ανδρουτσοπούλου.

Στιγμιότυπο Δραμματοποίησης.
Στιγμιότυπο Δραματοποίησης.

Μέσα από τις διηγήσεις και τις ερμηνείες των παιδιών μεταφερθήκαμε μικροί και μεγάλοι σε εκείνη τη σκοτεινή εποχή του Β ΄Παγκοσμίου πολέμου. Ο ελληνοιταλικός πόλεμος, η γερμανική κατοχή και η πολυπόθητη απελευθέρωση της πατρίδας μας  αλλά και οι συνθήκες στέρησης και ανέχειας αυτών των γεγονότων αποδόθηκαν με αμεσότητα και ευστοχία μέσα από τη παιδική ματιά.

Ανάγνωση μαρτυρίας από την εκπαιδευτικό Μαρία Βαζαίου.

Η φτώχεια, η πείνα και η εξαθλίωση που χαρακτηρίζουν αυτή τη μελανή σελίδα της ελληνικής ιστορίας παρουσιάστηκαν εν κατακλείδι και μέσα από την ανάγνωση γραπτής μαρτυρίας αυτήκου και αυτόπτη μάρτυρα εκείνης της εποχής από την εκπαιδευτικό Μαρία Βαζαίου, ντοκουμέντο προερχόμενο από προσωπική της συλλογή που απλόχερα μοιράστηκε μαζί μας. Στο τέλος του εορτασμού, οι εκπαιδευτικοί των τάξεων -Αργυρώ Παύλου και Μαρία Βαζαίου- είχαν φροντίσει για το μοίρασμα γλυκού κεράσματος ως ένδειξη του υπέρτατου αγαθού της Ειρήνης.

 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους!

 

 

Σχολικός Εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *