Λίγο πριν μπει ο Δεκέμβριος μήνας και ξεκινήσει για τα καλά η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα, οργανώθηκε εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής για τα παιδιά των μεγάλων τάξεων.

Τοποθετώντας τα μπισκότα στα ταψιά.

Η πρώτη συνάντηση για γλυκομαγειρέματα  πραγματοποιήθηκε το πρώτο δίωρο την Πέμπτη στις 30 Νομεβρίου  και οι μικροί pastry chefs  σήκωσαν τα μανίκια κι ξεκίνησαν τις προετοιμασίες σύμφωνα με τη παραδοσιακή συνταγή  για μπισκότα βουτύρου.

Τα παιδιά χωρισμένα ανά τάξη είχαν μπροστά στο πάγκο τους όλα τα εργαλεία και υλικά της συνταγής, που φρόντισε με μεγάλη προθυμία να  τα παρέχει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Οι οδηγίες κι η καθοδήγηση καθ΄όλη την εκτέλεση της συνταγής δίνονταν από τις δασκάλες των παιδιών, Βαζαίου Μαρία, Ρήγα Βασιλική και Σταυλά Ευφημία.

Η ομάδα Ζαχαροπλαστικής της Δ΄Τάξης.
Η ομάδα Ζαχαροπλαστικής της Ε΄ τάξης.
Η ομάδα ζαχαροπλαστικής της Στ΄ τάξης

Το βούτυρο ανακατεύτηκε με την ζάχαρη και στο μείγμα προστέθηκε η βανίλια κι το αλεύρι και με τη σειρά οι μυρωδιές ξεχύθηκαν σε όλο το σχολείο ξετρελλαίνοντας μικρούς και μεγάλους. Οι μαθητές έπλασαν το μαλακό και μυρωδάτο ζυμάρι και με τη βοήθεια του πλάστη και των χριστουγεννιάτικων κουπάτ, τα μπίσκοτα μπήκαν στα ταψιά και στάλθηκαν για ψήσιμο.

Το κέρασμα.

Όταν πια η αναμονή τελείωσε και φουρνίστηκαν τα πρώτα μπισκότα, σειρά είχε ο στολισμός με σοκολάτα. Μικροί κι μεγάλοι περίμεναν πώς και πώς να γευτούν τα λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Κατά το τελευταίο διάλειμμα της μέρας, έγινε το πολοπόθητο κέρασμα στα παιδιά του σχολείου αλλά και σε εκπαιδευτικούς.

Το Κέρασμα.

 

Όλοι ξετρελλάθηκαν και έγλειφαν και τα δάχτυλα!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη δράση! Και του χρόνου με υγεία!

 

Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής για τους μαθητές- τριες των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *