Οι μαθητές της Στ΄ τάξης με αφορμή την ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού (6η Μαρτίου) συμμετείχαν στον 8ο ψηφιακό διαγωνισμό στα πλαίσια  του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα – Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα και τη βοήθεια του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών για όγδοη συναπτή χρονιά.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και έλαβαν μέρος δημιουργώντας αφίσα, βίντεο και παρουσίαση (power point). Όλοι οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα σχολικής βίας (bullying) και διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying), προβληματίστηκαν, ανέδειξαν αξίες όπως ισότητα, αποδοχή της διαφορετικότητας, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση, ειρηνική συνύπαρξη με τον άλλον και επίλυση διαφορών μέσω εποικοδομητικού διαλόγου. Γενικότερα συνεργάστηκαν και ανέπτυξαν δεξιότητες στη χρήση νέων τεχνολογιών.

Τελικά η ομάδα «ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ» με τους Κατακουζηνό Γιώργο, Μαριάκη Μιχάλη, Νικολάκη Πανορμίτη και Σταύρου Γιώργο προκρίθηκε στον τελικό του διαγωνισμού μαζί με άλλα εννέα σχολεία από όλη την Ελλάδα. Στην διαδικτυακή τελετή απονομής των βραβείων, την Παρασκευή 28 Μάϊου,  οι μαθητές έλαβαν τιμητική διάκριση για την παρουσίασή τους. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της τάξης για την αξιόλογη προσπάθειά τους και την άριστη συνεργασία τους.

              Παρουσίαση

Η εκπαιδευτικός της Στ΄ τάξης

Σάββα Ευφροσύνη

«ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *