Για τη σχολική χρονιά 2021-2022, η Γ’ τάξη του Δ.Σ. Αστυπάλαιας, συμμετέχει στο πρόγραμμα: eTwinning project-Dinosaurs, Mankind,Prehistory-Dino Ma. P.

Βασικός στόχος του έργου είναι μια πρώτη επαφή των μαθητών με την επιστήμη της ιστορίας εστιάζοντας σε προϊστορικές περιόδους και την πολιτιστική μας από αυτές κληρονομιά. Θα γίνουν παλαιοντολόγοι και θα μάθουν για τους συναρπαστικούς δεινόσαυρους, την εμφάνιση και εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και τέλος κάθε πολιτισμό που αναπτύχθηκε στον τόπο τους μέχρι την αρχή της ιστορικής περιόδου.

 Tο κύριο θέμα του είναι η επαφή των μαθητών με την προϊστορία και την πολιτισμική μας κληρονομιά από την συγκεκριμένη εποχή. Ξεκινώντας από τους αγαπημένους τους δεινόσαυρους, προχωρήσαμε στην εμφάνιση και εξέλιξη του ανθρώπου, το ανθρώπινο σώμα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα και τέλος στον/ους πολιτισμό/ούς που αναπτύχθηκαν σε κάθε χώρα-εταίρο. Μια βασική δραστηριότητα που οδηγούσε τους μαθητές σε προκλήσεις μελέτης ήταν ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με γρίφους φτιαγμένους από τους εταίρους. Οι μαθητές αναζητούσαν ένα αποτύπωμα δεινοσαύρου (σαν απολίθωμα), φτιαγμένο από αυτούς, στο σχολείο των συνεργατών. Το απολίθωμα τους έδινε οδηγίες για τη νέα δραστηριότητα. Έτσι, όλοι οι μαθητές μελετούσαν το ίδιο θέμα αλλά παρουσίαζαν τα αποτελέσματα συνεργατικά με διαφορετικές κάθε φορά εφαρμογές ή εργαλεία web2.0.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια από τα προϊόντα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησής του:

https://youtu.be/YkLovQ1tudE

https://youtu.be/73RKjl0_OsQ

https://youtu.be/QfQZAqrDAD4

https://youtu.be/05yfk7MoKrE

https://youtu.be/KIEYfpIxefg

https://youtu.be/OXhJdycw-kU 

 https://youtu.be/V3fsDLEU-4Q 

https://youtu.be/cW0Gb8mWwWU 

eTwinning project-Dinosaurs, Mankind,Prehistory-Dino Ma. P.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *