Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022-2023, και στα πλαίσια της Αυτοαξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας, το σχολείο μας επιλέγει να εργαστεί στον άξονα «Σχέσεις μεταξύ μαθητών».

Στόχος μας να βελτιώσουμε το κλίμα στα διαλείμματα ώστε να μειωθούν οι εντάσεις και οι όποιες διαμάχες ανάμεσα στους μαθητές.

Όλοι μαζί συζητάμε και συμφωνούμε για την καθιέρωση του διαλείμματος ομαδικού παιχνιδιού. Καταγράφουμε τα παιχνίδια που έχουν να προτείνουν όλες οι τάξεις και καθημερινά, στο δεύτερο διάλειμμα, χωριζόμαστε σε μεικτές ηλικιακά ομάδες και το παιχνίδι ξεκινάει!

Μετά από μία δοκιμαστική εβδομάδα, ψηφίζουμε για το αν θέλουμε να συνεχιστεί το διάλειμμα ομαδικού παιχνιδιού. Η συντριπτική πλειοψηφία, ψηφίζει να συνεχιστούν.

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Στα μέσα του Φεβρουαρίου, παρατηρήθηκε μείωση της συμμετοχής των μαθητών, των μεγάλων κυρίως τάξεων,στα παιχνίδια που έως τώρα παίζανε στην αυλή. Θεωρήσαμε λοιπόν ότι ήρθε η ώρα για μία δεύτερη συνέλευση. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε και οι μαθητές  δήλωσαν κατά συντριπτική πλειοψηφία ότι δεν θέλουν να σταματήσουμε τα παιχνίδια αλλά ότι θα ήθελαν αυτά να ανανεωθούν. Έτσι πρότειναν παιχνίδια που τους αρέσουν και την ίδια μέρα άρχισαν να τα παίζουν. Επίσης, ζητήθηκαν και μας παραχωρήθηκαν από γονείς παιχνίδια που κατασκευάστηκαν από τους ίδιους ( κρίκοι και μπόουλινγκ).

Ας παίξουμε όλοι μαζί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *