Στις 30 Ιανουαρίου 2020, οι τάξεις Β’, Γ’ και ΣΤ'(συμπεριλαμβανομένης καί της  Σχολικής Περιβαλλοντικής Επιτροπής) πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού μας προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις προτάσεις τους σχετικά με το περιβάλλον στον Δήμαρχο και στα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου. Να επισημανθεί ότι οι προτάσεις των μαθητών είχαν προκύψει από σχολική συνέλευση κατά την οποία είχαν τηρηθεί τα δέοντα όσον αφορά τόσο στην οργάνωσή της, στη σκοπιμότητα αυτής αλλά όσο καί στη διαλογική συζήτηση και στη δημοκρατικότητα των διαδικασιών της.

Οι μαθητές, δια του εκπροσώπου της κάθε τάξης, ανέγνωσαν τις προτάσεις αφού πριν τις είχαν κατηγοριοποιήσει υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους κι απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια από τον Δήμαρχο και τους παριστάμενους παράγοντες οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι θα λάβουν σοβαρά υπόψιν τις συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος των οποίων έχει ήδη τεθεί προς υλοποίηση. Ωστόσο, κρίνεται σημαντικό το γεγονός ότι οι μαθητές αντιμετωπίστηκαν ως σκεπτόμενοι πολίτες, ικανοί να εκφράζουν τη γνώμη τους ελεύθερα, να επιχειρηματολογούν και να συγκαλούν μαθητικές συνελεύσεις, τα αποτελέσματα των οποίων γνωστοποιούν υπεύθυνα και με την ανάλογη σοβαρότητα στους αρμόδιους φορείς του τόπου τους.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των μαθητών στους χώρους του δημοτικού καταστήματος, με κέρασμα και με την πρόθεση αμφοτέρων των πλευρών προς ανανέωση μίας επόμενης επίσκεψης για εκτίμηση κι αξιολόγηση των παρεμβάσεων.

Επίσκεψη στο Δημαρχείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *