Το πρόγραμμα ‘Give five to the sky!!!’  ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 και ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιουνίου 2020 στα πλαίσια ενός ευρωπαϊκού eTwinning έργου. Το σχολείο μας ήταν ιδρυτής του προγράμματος μαζί με ένα σχολείο από τη Ρουμανία, το οποίο είχε ενεργό συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια. Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄ τάξης με την εκπαιδευτικό Παύλου Αργυρώ, οι μαθητές της Γ΄ τάξης με την εκπαιδευτικό, Βαζαίου Μαρία και οι μαθητές της Στ΄ τάξης με τη Σταυλά Ευφημία. Επίσης στο πρόγραμμα συμμετείχαν ενεργά και το Δημοτικό Σχολείου Άργους Καλύμνου καθώς και το 6ο Νηπιαγωγείο Βόλου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε δραστηριότητες, όπου έγινε εφαρμογή συνεργατικών μεθόδων διδασκαλίας, οι οποίες είχαν καθαρά βιωματικό χαρακτήρα, οδήγησαν σε συζητήσεις και αναπτύχθηκαν επιχειρήματα από τους μαθητές. Η διδασκαλία έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε να οικοδομείται η μάθηση, οι μαθητές να χτίζουν πάνω σε αυτά που έχουν μάθει και να αποκτούν νόημα. Η τεχνολογία αποτέλεσε σημαντική πτυχή στην επίτευξη αυτού του στόχου. Η συμμετοχή των μαθητών σε πρόγραμμα STEM ενίσχυσε την καινοτομία, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους. Ενθαρρύνθηκαν να πειραματιστούν σε πραγματικά αντικείμενα, να σχεδιάσουν και να επανασχεδιάσουν νέα προϊόντα.

Εκτός από τις δασκάλες των τάξεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σημαντικοί αρωγοί ήταν και η καθηγήτρια Αγγλικών, Σοφία Θεοδωρίδου, καθώς και ο καθηγητής Εικαστικών, Αντώνης Αυγερινός. Καθοριστική επίσης ήταν και η συμβολή του Διευθυντή μας, Νικόλαου Περδίκη, ο οποίος μας υποστήριζε και μας καθοδηγούσε καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Το πρόγραμμά μας ολοκληρώθηκε επιτυχώς, όπως μας έδειξαν και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο e-book, που δημιουργήσαμε.

 

Ολοκλήρωση προγράμματος eTwinning-Stem

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *